La Vall d'Uixó sumarà un aula d'infantil 2 anys més el pròxim curs en el CEIP Blasco Ibáñez | La Vall d'uixo

Dilluns, Maig 8, 2017 - 14:00
La Vall d'Uixó sumarà un aula d'infantil 2 anys més el pròxim curs en el CEIP Blasco Ibáñez
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, han visitat l'IES Honori Garcia i han mantingut una reunió de treball en l'Ajuntament

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, han visitat el nou IES Honori Garcia i han mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa, Tania Baños, i regidors de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, on han reiterat el seu compromís amb l'educació pública i amb la comunitat educativa local.

Durant el matí han confirmat que el CEIP Blasco Ibáñez comptarà amb un aula d'infantil 2 anys el pròxim curs, per la qual cosa la ciutat tindrà 18 places públiques més per a esta edat, que se sumen a les ja existents en l'escola infantil Sagrat Cor i els col·legis públics Rosario Pérez i Ausiàs March.

A més dels 6 milions d'euros de l'IES Honori Garcia, el Consell ha invertit més de 200.000 euros en millores en centres educatius del municipi, als quals enguany cal sumar 200.000 euros més “perquè les condicions en les quals els trobem deixen molt a desitjar i amb els recursos que tenim estem transformant esta situació encara que sabem que no podem canviar-ho d'un dia per a un altre”, ha assegurat Marzà.

L'alcaldessa ha destacat que “per fi tenim un Govern valencià que dignifica l'educació pública i que ha canviat la corrupció per l'educació”. En aquest sentit, l'IES Honori Garcia és el “clar exemple, perquè després de set anys en barracons l'alumnat i l'equip docent ja disposa d'unes instal·lacions dignes”.

La regidora d'Educació, Carmen García, ha assenyalat que en la reunió de treball prèvia han sol·licitat l'augment de l'oferta de cicles formatius en els IES i millores en els centres educatius, ja que “el conseller ha reafirmat que les infraestructures estan en un estat pèssim i que la Vall d'Uixó ha sigut una ciutat especialment castigada per la falta d'inversió en infraestructures educatives en els últims 20 anys”.

“Dels barracons anem a passar a edificis dignes com el qual avui estem visitant”, ha indicat el president, en referència a este institut d'educació secundària, i ha indicat que les accions de la conselleria per a aconseguir-ho es concentren, en primer lloc, “en aquells llocs que han estat més castigats en equipaments públics”, com és el cas de la Vall d'Uixó.

Marzà ha assegurat que “estem dignificant dia i dia i mantenint les aules que hi ha” i ha concretat que “quan el Govern del Botànic va arribar a la Generalitat no solament hi havia centres íntegrament en barracons, sinó que més de la meitat dels centres educatius s'havien de reconstruir o tornar a fer”, a causa de “grans deficiències per com es van construir i per la mirada que hi havia al voltant de l'educació, que no era precisament la de millorar”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal