El PP vota en contra que el Govern augmente el pressupost per a lluitar contra la violència masclista | La Vall d'uixo

Dijous, Juny 29, 2017 - 12:15
El PP vota en contra que el Govern augmente el pressupost per a lluitar contra la violència masclista
El Partit Popular no va votar a favor d'una moció en suport al col·lectiu LGTBI en el plenari celebrat ahir

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, Francesca Bartolomé, ha lamentat que el PP votara en contra de la moció presentada per l'equip de govern (PSPV, EU i Compromís) i Som La Vall, a instàncies de l'associació de dones Clara Campoamor, per a instar al Govern d'Espanya “a augmentar en els pressupostos generals de l'Estat l'assignació destinada a la lluita contra la violència masclista”.

En este sentit, ha explicat que l'Estat “solament dedica 31 milions d'euros a prevenir la violència masclista” i que des de l'any 2010 “s'ha retallat un 65% esta partida, malgrat que a les dones ens estan assassinant simplement per ser dones”. Açò suposa “un problema social molt greu, perquè els diners que es dediquen són insuficients”.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els partits polítics a excepció del PP, que va votar en contra “de salvar vides de dones”. A més, el Partit Popular va presentar una altra moció, “intentant desvirtuar la que promovia l'associació Clara Campoamor, una entitat que treballa des de fa molts anys en la nostra ciutat per la igualtat i pels drets de les dones”.

Per això, l'edila ha afirmat que “en un tema tan important com este no pot haver partidismes i el PP ha demostrat que no està al costat de les dones, votant en contra que el Govern invertisca més diners per a evitar assassinats per violència masclista, davant l'increment de les denúncies i el nombre de dones amb ordres de protecció”.

D'altra banda, en el plenari celebrat ahir el PP “no va votar a favor d'una moció en suport al col·lectiu LGTBI, en el dia de l'Orgull, que dia després de dia estem veient com pateix agressions homòfobes i actes discriminatoris”. “La llei reconeix el dret de totes les persones a estimar a qui vulguen i davant esta realitat social el PP es va abstenir”, ha afegit.

Per a finalitzar, Bartolomé ha afirmat que “ens trobem davant d'un Partit Popular cada vegada més caspós, conservador, retrògrad i incapaç d'avançar amb la societat”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal