L'autobús urbà serà gratuït el divendres 22 de setembre | La Vall d'uixo

Dilluns, Setembre 18, 2017 - 12:15
L'autobús urbà serà gratuït el divendres 22 de setembre
L'objectiu és facilitar l'ús del transport públic i compartit i donar a conèixer el servei als usuaris no habituals en el Dia Mundial Sense Cotxes

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha anunciat que este divendres, 22 de setembre, Dia Mundial Sense Cotxes, l'autobús urbà serà gratuït. L'objectiu és facilitar l'ús del transport públic i compartit, que els usuaris no habituals coneguen el servei i que els vallers i valleres tinguen una alternativa en una jornada en la qual es produiran talls del trànsit en diversos punts de la ciutat i també hi ha mercat.

Esta iniciativa s'emmarca dins de la II Setmana Europea de la Mobilitat, que finalitzarà el mateix dia 22 amb la presentació del programa Stars, que contempla la creació de camins escolars segurs i que s'implementarà a llarg termini. Els voltants dels 12 col·legis públics es tancaran al trànsit i diversos grups d'alumnes es desplaçaran en bicicleta fins a la plaça del Centre, on no es permetrà circular ni aparcar.

El regidor de Policia, Javier Ferreres, ha explicat que durant el matí del dia 22 de setembre la plaça del Centre “serà completament peatonal", en el que suposarà una prova pilot “de com seria recuperar este espai perquè les persones puguen gaudir-lo”, ja que actualment s'està estudiant este projecte de peatonalització per a fer-lo realitat, en la línia de “les tendències europees de sostenibilitat”.

Les activitats de la II Setmana Europea de la Mobilitat celebrades el cap de setmana han sigut “un èxit”, amb 100 participants malgrat l'amenaça de pluja en el passeig, pedalada i patinada nocturna 'La Vall de llegenda: històries i llegendes de carrer' i la volta a peu i carrera ciclista de les festes de la Mercé, a les quals l'edil ha agraït la seua col·laboració.

La programació continuarà demà, dimarts 19 de setembre, amb la marxa a peu guiada per les muntanyes d'al voltant del barri Toledo. L'eixida serà a les 18.00 hores des del centre social i el recorregut és assequible per a qualsevol persona, amb visites a la Torrassa, Mines de Campoi i un búnquer de la guerra civil. És recomanable portar berenar i una llanterna o frontal.

El dimecres 20 de setembre a les 17.00 hores començarà en la plaça de l'Assumpció 'Esport al carrer', amb activitats esportives i saludables per a xiquets (esport escolar) i adults (gimnàstica de manteniment). I el dijous 21, a les 19.00 hores, el Palau de Vivel acollirà la taula redona 'Mobilitat compartida', relacionada amb el lema d'esta edició.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal