L'Ajuntament remodela l'escala i el replanell de la primera planta per seguretat | La Vall d'uixo

Divendres, Maig 5, 2017 - 12:00
L'Ajuntament remodela l'escala i el replanell de la primera planta per seguretat
La falta de manteniment des de fa 20 anys ha provocat esquerdes i deformacions en esta zona, que podien causar despreniments o ensulsiades

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó està escometent unes obres de remodelació del primer tram d'escala i el replanell de la primera planta de la Casa de la Vila, després que els tècnics municipals aconsellaren rehabilitar immediatament aquesta zona, que presentava esquerdes i deformacions que podien causar despreniments o ensulsiades.

La regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé, ha explicat que estes deficiències comprometien la seguretat “d'un edifici històric i tan emblemàtic com l'ajuntament” i eren “un perill per als treballadors i per als ciutadans i ciutadanes que diàriament vénen a fer les seues gestions”.

L'empresa local Villalba Rubert està realitzant esta intervenció “quasi d'urgència” amb un pressupost de 10.493,13 euros per a reforçar l'estructura amb bigues metàl·liques i una placa d'ancoratge de gran resistència i substituir la barana actual per un cristall laminat d'alta seguretat que tindrà il·luminació led i retolació en vinil “que donarà una imatge més moderna i adaptada als temps actuals”, tal com ha assenyalat Bartolomé.

Estes obres tindran una durada d'entre dos i tres setmanes i l'edila ha demanat “disculpes per les molèsties que puguen ocasionar a les persones que han de fer algun tràmit, però és una obra necessària per a prevenir riscos i evitar que ocórrega una desgràcia”.

Durant esta legislatura ja s'han realitzat diverses obres de rehabilitació en l'ajuntament “perquè ens el vam trobar en unes condicions de manteniment pèssimes, perquè no s'havia actuat des de feia més de 20 anys”.

A l'estiu del 2016 es van reparar d'urgència les esquerdes i desperfectes dels balcons i alguns elements de la façana després de la caiguda de rebles al carrer. A més es van realitzar treballs de pintura “per a millorar la imatge exterior de la qual és la casa de tots els vallers i valleres i que des dels anys 60 no s'havia tocat”, ha destacat.

Així mateix es van reconstruir les bigues i es va reforçar tot l'estructura del barranc d'aigües fecals que passa per baix de l'edifici (conegut com El Barranquet) perquè havien provocat humitats greus que podien afectar a l'estabilitat del consistori.

El departament d'Intervenció també ha rebut millores, amb l'arranjament del sostre i una millor distribució dels accessos. Encara que els treballs més recents els ha dut a terme la brigada municipal i han consistit en l'adequació de la paret que limita amb l'antiga seu de la Schola Cantorum, ara en desús, perquè també corria perill de caiguda.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal