L'Ajuntament recupera dos molins medievals com a atractiu cultural i turístic | La Vall d'uixo

Dimarts, Setembre 19, 2017 - 14:15
L'Ajuntament recupera dos molins medievals com a atractiu cultural i turístic
L'adquisició dels terrenys situats en la zona de l'aqüeducte permetrà començar el projecte del Museu de la Fàbrica de La Llum

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha adquirit dos molins medievals situats a l'entorn de l'aqüeducte amb l'objectiu de dinamitzar esta zona com a atractiu cultural i turístic dins del projecte del Museu de la Fàbrica de La Llum.

El molí més xicotet es conserva sencer i es rehabilitarà com a espai museístic i el gran (que va patir un incendi fa uns anys i la major part es va esfondrar) s'integrarà dins de la zona verda, deixant la planta i els elements en bon estat com a centre interpretatiu que done a conèixer la seua història, com funcionaven i com es treballava en ells.

L'alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Cultura, David Lluch, han visitat la zona i han destacat que la Vall d'Uixó “portava dècades perdent patrimoni que ha anat passant a mans privades i s'ha deteriorat o s'ha eliminat per a construir edificis nous”. Ara, l'actual equip de govern està “començant a recuperar este patrimoni que ens enriqueix a nivell històric, cultural i turístic, i crea sentiment de poble i orgull de ser vallers i valleres”.

En este sentit, Lluch ha assenyalat que “anem a posar en valor este patrimoni i conservar-lo per a oferir-lo als visitants i perquè els vallers i valleres coneguen les seues arrels i puguen gaudir del que és seu”. I és que estos dos molins compten amb un gran valor històric, ja que l'aigua que arribava al nucli urbà a través de l'aqüeducte es derivava en dos ramals cap a estes dos infraestructures medievals.

Baños ha assegurat que esta compra “suposa un important esforç econòmic, però era necessària per a disposar dels terrenys per a començar el projecte de la Fàbrica de La Llum impulsat per la Regidoria de Cultura però en el qual estem treballant transversalment des de les àrees d'Urbanisme, Turisme, Ocupació o Medi Ambient”.

Així, ha recordat que els tallers i plans d'ocupació destinats a joves i aturats que l'Ajuntament ha aconseguit recentment realitzaran treballs d'adequació d'aquesta zona natural, que és “una de les més boniques de la nostra ciutat i a més està prop del Paratge i les Coves de Sant Josep”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal