L'Ajuntament és pioner en adherir-se al projecte europeu Stars | La Vall d'uixo

Dijous, Juliol 6, 2017 - 12:45
L'Ajuntament és pioner en adherir-se al projecte europeu Stars
A partir del pròxim curs es començaran a implantar els camins escolars segurs perquè els xiquets vagen caminant al col·legi

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i la Direcció General de Trànsit (DGT) han signat un conveni a través del qual la ciutat s'adhereix al projecte europeu Stars, que té com a objectiu crear camins escolars segurs amb la implicació no solament de l'administració i de la comunitat educativa sinó de tota la societat.

L'alcaldessa, Tania Baños, el cap provincial de Tràfic, Víctor Sales, la regidora d'Educació, Carmen García, i el coordinador del Grup Innova, Santi Valls, han presentat esta iniciativa que es començarà a implantar a partir del pròxim curs escolar dins del marc del projecte de Ciutat Educadora que ha impulsat l'actual equip de govern.

García ha destacat que unir-se a esta iniciativa europea “implica un altre model de ciutat, més amable, més segura i que done confiança als xiquets i xiquetes”. Així esta transformació s'anirà implantant “pas a pas en els col·legis que vulguen col·laborar que l'alumnat vaja al col·legi amb tranquil·litat caminant, amb bicicleta o en patins”.

En este sentit, l'alcaldessa ha afirmat que “tenim huit anys per a posar tot el projecte en funcionament i que siga un èxit, perquè permet donar autonomia i confiança als xiquets i xiquetes i recuperar el carrer com a espai de convivència i de socialització amb la garantia de tenir un entorn el més segur possible per a anar solos a l'escola”.

Esta ha sigut una reivindicació dels propis alumnes en el Consell de la Infància de la Vall d'Uixó, constituït durant aquesta legislatura. Per açò no serà un projecte aïllat, sinó que forma part de “un model de ciutat ampli, amb una policia de proximitat que educa, que aposta per la mobilitat sostenible i pel respecte al medi ambient”, tal com ha apuntat Baños.

El cap provincial de Tràfic ha agraït “el compromís polític” de l'Ajuntament en promoure “un canvi d'actitud en tots els ciutadans, afavorint la retirada en la mesura del possible dels vehicles que consumeixen combustibles fòssils i que la ciutat no es veja condicionada per l'ús del cotxe”.

La Vall d'Uixó és capdavantera a nivell nacional en aquest projecte, que des de 2013 s'ha desenvolupat en ciutats europees com Milà o Berlín. I des d'eeste moment forma part d'una xarxa “que s'està començant a teixir per a compartir experiències i anar millorant amb l'avaluació de les accions que es van emprenent”, ha finalitzat García.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal