L'Ajuntament inclou als enginyers de camins en el concurs de projectes per al Parc del Polígon III | La Vall d'uixo

Dilluns, Juny 5, 2017 - 12:15
L'Ajuntament inclou als enginyers de camins en el concurs de projectes per al Parc del Polígon III
La junta de govern accepta les al·legacions del col·legi professional per a poder participar en este procés, que està generant gran interès

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha acceptat les al·legacions del Col·legi d'Enginyers de Camins i Ports de València i modificarà les bases del concurs de projectes per al futur Parc del Polígon III per a incloure a este col·lectiu. En la pròxima junta de govern s'aprovarà de nou este document amb el canvi, que posa de rellevància “l'interès que està generant i que hi ha molts professionals interessats a participar”, tal com ha explicat l'alcaldessa, Tania Baños.

La convocatòria “està tenint molt èxit, perquè el departament d'Urbanisme està rebent gran nombre de peticions de les bases i d'informació”. El procés de presentació de projectes s'ha detingut per a atendre i incloure esta al·legació però la setmana vinent es reprendrà amb total normalitat.

Durant este 2017 tindrà lloc tot el procediment de presentació de projectes i elecció del guanyador, que serà realitat el pròxim any. Un tribunal format per experts realitzarà la valoració i determinarà “quina idea és viable i la més adequada, seguint uns requisits que ja s'han marcat”, com el sombratge, salvar la diferència d'altures de la zona o potenciar la concessió administrativa del bar de l'estació d'autobusos.

Esta és “una manera de donar participació als professionals, que tindrà l'oportunitat de projectar una de les obres públiques més importants d'aquesta legislatura”. El jurat a més de per tècnics també comptarà amb un representant dels usuaris de l'actual parc del Polígon III “perquè donen la seua visió i plantegen les seues necessitats”, ha afirmat Baños.

Cal recordar que l'actual equip de govern ha modificat puntualment el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) perquè l'esplanada abandonada de la part superior del pàrquing subterrani torne a ser zona verda, ja que el PP en 2012 va qualificar estos terrenys “de manera que es poguera edificar sobre ells perquè anaven a construir un supermercat”.

L'actual equip de govern ha fet aquest canvi en el PGOU “per a retornar aquest espai a les persones i construir un gran parc per a una gran ciutat”. El nou parc es construirà en 2018 amb una inversió de 300.000 euros, per a fer una zona verda “moderna, innovadora i concorde al que la Vall d'Uixó i els vallers i valleres mereixen, amb 14.000 metres quadrats que quedaran integrats amb el parc actual”.

IDEES DELS ESCOLARS

L'alcaldessa també ha visitat el CEIP Eleuterio Pérez per a arreplegar les idees i propostes per a este projecte que ha realitzat l'alumnat, amb l'objectiu que “els professionals que van a presentar-se al concurs puguen escoltar-les i si ho consideren incloure-les, perquè els xiquets i xiquetes són els qui més utilitzaran este parc i és important implicar-los”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Site developed with Drupal