L'Ajuntament expedirà un distintiu a les terrasses autoritzades | La Vall d'uixo

Dimecres, Juliol 5, 2017 - 14:00
L'Ajuntament expedirà un distintiu a les terrasses autoritzades
La nova ordenança té com a objectiu garantir la seguretat i la convivència entre la ciutadania i els negocis

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó expedirà un distintiu als establiments hostalers que tinguen la terrassa autoritzada i complisquen amb l'ordenança. La regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé, ha explicat que este document és “com la ITV dels vehicles” i “haurà de ser visible perquè qualsevol persona puga comprovar que està d'acord a la llei”. La fitxa inclourà el nombre d'expedient de la sol·licitud, l'any de validesa (la renovació és anual) i un plànol amb els metres i situació dels elements de la terrassa.

L'ordenança va entrar en vigor a mitjan abril, amb l'objectiu de “garantir la seguretat i la convivència entre la ciutadania i els negocis”. La Policia Local ha lliurat 108 notificacions i “estem donant un marge de temps per a adaptar-se”. De fet, ja s'han autoritzat 10 terrasses, hi ha més de 30 sol·licituds en tràmit “i molts propietaris ja s'han acostat a informar-se sobre els requisits que han de complir”.

Bartolomé ha assenyalat que la modificació de l'ordenança “ha sigut important perquè afecta al 80% de les vies públiques”, ja que les taules i cadires “han de situar-se en la calçada i no en la vorera, deixant un espai de dos metres perquè puguen passar els vianants amb mobilitat reduïda, que utilitzen cadira de rodes o carros de bebè”.

La renovació del text ha sigut possible gràcies al treball d'una comissió en la qual van estar representats els hostalers, la Comissió d'Accessibilitat, tècnics municipals i tots els partits polítics a excepció del PP, que “es va negar a participar perquè no volen solucionar els problemes de la ciutat”, ha afirmat l'edila.

La Policia Local realitzarà un seguiment i un control continu de les terrasses “per a comprovar que es compleix amb l'ordenança o aplicar les sancions estipulades si no ho fan”. En este sentit, Bartolomé ha remarcat que la nova ordenança “no va a ser paper mullat com l'anterior del PP, perquè volem una ciutat més segura i més accessible” i “evitar enfrontaments veïnals com els quals a voltes s'han produït”.

Ara l'ordenança inclou als bars “que fins ara no podien tenir terrassa perquè la vorera era molt xicoteta i tenien prohibit posar-la en la calçada”. A més regula l'ús d'elements d'ombra segons la zona, i els bolardos de protecció, que han de ser segurs, estar ancorats al sòl i resistir el colp d'un vehicle a 40 km/h.

“Sabem que molts hostalers han de realitzar una despesa per a adaptar-se, però és una inversió que solament han de fer una vegada i que els servirà durant moltíssims anys”, ha indicat la regidora d'Urbanisme, qui ha afegit que és fonamental “que tots fem un esforç per a tenir una ciutat més moderna i accessible i complir amb la legalitat”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal