L'Ajuntament estalviarà 100.000 euros amb la remunicipalització del servei de jardineria | La Vall d'uixo

Divendres, Octubre 6, 2017 - 15:00
L'Ajuntament estalviarà 100.000 euros amb la remunicipalització del servei de jardineria
En les pròximes setmanes es publicaran les bases per a la creació d'una borsa d'ocupació a través de la qual es contractarà a sis jardiners

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha anunciat la remunicipalització del servei de manteniment de parcs i jardins. Així, des de l'1 de gener de 2018 este servei bàsic tornarà a ser de gestió directa, una vegada finalitzat el contracte amb l'empresa privada que l'ha prestat en els últims anys.

Esta decisió suposarà un estalvi de 100.000 euros a l'any i la creació d'una borsa d'ocupació a través de la qual es contractarà a sis jardiners. En les pròximes setmanes es publicaran les bases de la convocatòria, que garantirà la igualtat d'oportunitats i en la qual l'experiència tindrà un pes específic.

A més es compleix amb un dels punts de l'acord de govern que es va signar al juny de 2015 i que respon a un “model que entén que els serveis públics han de prestar-se des del públic”, tal com han explicat l'alcaldessa, Tania Baños, i els tinents d'alcalde, Antoni Llorente i Fernando Daròs.

La gestió directa també serà beneficiosa econòmicament per a l'Ajuntament, ja que permetrà estalviar 100.000 euros anuals “i estos diners podran dedicar-se a altres qüestions que seguisquen millorant la nostra ciutat”, ha expressat l'alcaldessa.

En este sentit, Llorente ha afirmat que “hem complit amb el compromís de revisar i estudiar els diferents serveis que es presten per a remunicipalitzar-los en els casos en els quals siga possible i convenient”, ja que cal tenir en compte “condicionants econòmics com la possibilitat de contractar treballadors o de comprar maquinària”.

Per la seua banda, Daròs ha explicat que fins ara la brigada municipal s'encarregava de mantindre xicotets jardins de la zona centre “amb bon resultat”. Per açò, amb l'ampliació a totes les zones verdes de la ciutat “millorarem el servei i estalviarem diners”.

“En una època de privatitzacions, moltes vegades sense lògica, apostem per prestar el servei directament, després que el PP es dedicara a privatitzar molts serveis sense fer cap seguiment”, han destacat. L'actual equip de govern ha nomenat responsables de seguiment dels contractes amb empreses privades “per a fer-les complir amb el que van signar en el seu moment”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal