L'Ajuntament aprova cedir a Conselleria els terrenys expropiats de Carmadai | La Vall d'uixo

Dijous, Juliol 13, 2017 - 12:15
L'Ajuntament aprova cedir a Conselleria els terrenys expropiats de Carmadai
L'anterior govern del PP va pagar quasi 100.000 euros per estes finques en 2009 i no les va inscriure com a propietat municipal

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha aprovat, en plenari extraordinari, iniciar els tràmits per a cedir a la Conselleria els terrenys expropiats del barri Carmadai, una vegada estiguen inscrits al seu nom en el Registre, ja que l'anterior equip de govern del PP no va realitzar esta gestió malgrat que va pagar quasi 100.000 euros per l'expropiació en 2009.

L'alcaldessa, Tania Baños, ha explicat que en 2009 sent Isabel Bonig alcaldessa i Óscar Clavell regidor d'Urbanisme “van expropiar els terrenys i els van pagar però no els van inscriure a nom de l'Ajuntament”. En este sentit, “a dia de hui en el Cadastre i en el Registre segueixen apareixent com a propietat d'una persona privada”. De fet, la propietària ha pagat la contribució per estes finques “durant tots estos anys”.

En 2013 l'arquitecta municipal va fer un informe, signat pel aleshores regidor d'Urbanisme, José Villalba, “dient-li a la Generalitat Valenciana que els terrenys no eren municipals” i no es podia fer el projecte de rotonda que el PP proposava. “No entenem com la consellera Isabel Bonig, que era alcaldessa quan es van pagar els terrenys en 2009, no va dir res sobre esta situació”, ha afirmat Baños.

Per açò, ha demanat al PP explicacions públiques “sobre què ha passat en este període i perquè la informació sobre l'expropiació ix després d'haver acabat les obres”. A més ha destacat que “crida l'atenció” que ni Bonig ni Clavell “feren un anunci o roda de premsa ni existisquen notícies sobre l'adquisició d'estos terrenys en Carmadai”.

“El PP ha volgut traure rèdit polític d'una situació que ha creat malestar en els veïns i veïnes, perquè no treballen per a la ciutadania sinó buscant el seu interès propi”, ha lamentat l'alcaldessa, qui ha afegit que el PP va actuar amb “mala fe en amagar una informació que solament pot tindre un regidor o regidora perquè no és pública”.

Per a concloure, Baños ha assenyalat que el pas que s'ha aprovat hui en el ple “és el que s'haguera d'haver donat en el seu moment”. A més ha insistit que l'actual equip de govern assumeix “les demandes dels veïns i veïnes de Carmadai, posant a la disposició de la Conselleria estos terrenys, que ja estan en procés d'inscripció en el Registre”.

La segona fase de les obres de millora de l'accés al barri està pendent i consistirà en la construcció d'un bulevard i una zona enjardinada que “farà més amable la zona i la integrarà totalment amb el casc urbà”. I és que l'objectiu d'esta actuació era precisament este, a més de la disminució de la velocitat dels vehicles per a garantir la seguretat.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal