Govern al teu barri estrena format més participatiu i proper | La Vall d'uixo

Dijous, Setembre 21, 2017 - 14:30
Govern al teu barri estrena format més participatiu i proper
El 3 d'octubre comença la segona edició en el barri Toledo amb l'objectiu d'arreplegar les propostes dels veïns i entre tots i totes millorar la ciutat

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat la segona edició del projecte Govern al teu barri: més a prop, que enguany estrena un format més participatiu, dinàmic i proper per a guanyar en utilitat i eficiència. L'objectiu principal és “escoltar a les persones per a millorar entre totes i tots la nostra ciutat i els nostres barris i fomentar la participació ciutadana”, tal com han explicat l'alcaldessa, Tania Baños, i els tinents d'alcalde Antoni Llorente i Fernando Daròs.

Les visites als barris començaran el 3 d'octubre en el Toledo i seguiran el 5 en Carbonaire, el 17 en Roser i Sant Josep, el 19 en Colonia San Antonio, el 24 en Colonia Segarra i el 26 en Grupo La Unión. Pròximament es concretaran les dates del mes de novembre en la zona del Mercat i Polígon III, Sant Vicent i Assumpció, La Moleta i Carmadai.

Entre les principals novetats cal destacar que no solament serà l'equip de govern el que s'acoste als barris, sinó els serveis generals que l'Ajuntament presta, ja que hi haurà presència de la Policia Local, Serveis Socials, Brigada Municipal o Urbanisme “i les àrees que siguen necessàries depenent de les necessitats i de la idiosincràsia de cada zona”, ha destacat Llorente.

L'atenció serà individualitzada en comptes d'assembleària “perquè moltes persones tenen vergonya o objecció a l'hora de parlar davant de més gent”. A més en cada barri s'instal·larà una bústia perquè els veïns i veïnes puguen dipositar els seus suggeriments i propostes per escrit i també es facilitarà una adreça de correu electrònic.

Govern al teu barri: més a prop amplia el seu horari i se celebrarà a l'aire lliure, amb la col·locació d'un estand en les zones de major pas de gent “perquè siga més fàcil trobar-nos” i també inclourà reunions amb les associacions i col·lectius de cada barri, així com visites als comerços, col·legis i infraestructures, en un moment clau perquè les propostes puguen incloure's en els pressupostos de 2018.

L'anterior experiència “va ser molt positiva i van participar més de 800 persones”, per la qual cosa l'actual equip de govern dins de la seua aposta per “la transparència, la participació ciutadana i per rendir comptes als ciutadans” ha decidit repetir este projecte introduint estes millores, ha expressat Daròs.

Per a finalitzar, l'alcaldessa ha posat l'accent en la importància d'aquesta “nova forma de fer política, en la qual comptem amb els veïns i els veïns compten amb nosaltres durant tota la legislatura i no solament quan vénen eleccions cada quatre anys”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal