La cessió definitiva de l'antic local de l'INSS a la Conselleria se signarà en els pròxims dies | La Vall d'uixo

Divendres, Juny 30, 2017 - 12:15
La cessió definitiva de l'antic local de l'INSS a la Conselleria se signarà en els pròxims dies
El Ministeri lliurarà les claus a la Generalitat Valenciana perquè puguen començar les obres obres d'ampliació del Centre de Salut I

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, ha anunciat que en els pròxims dies se signarà definitivament la cessió de l'antic local de l'INSS. Així, el Ministeri lliurarà les claus a la Generalitat Valenciana “perquè puguen començar les obres d'ampliació del Centre de Salut I en més d'1.300 metres quadrats”. En este sentit, la Conselleria s'ha compromès amb l'Ajuntament al fet que l'enderrocament de l'antic edifici es realitzarà abans de final d'any.

La setmana passada els tècnics de la Conselleria van visitar estes instal·lacions “per a adequar el projecte que es va fer en 2014 i adaptar-lo a la normativa actual sanitària i de seguretat”. A més s'inclourà “la remodelació de l'actual centre de salut, perquè no tindria cap sentit construir una part nova i deixar que l'altra seguisca patint problemes de goteres, per exemple”.

Cal recordar que el primer pas que va donar l'actual equip de govern perquè aquestes obres siguen una realitat va ser la cessió d'un local en el mateix carrer Octavi Ten “perquè es traslladara el servei a les noves dependències i l'antic edifici quedara disponible perquè el Ministeri ho posara a la disposició de la Generalitat Valenciana per a fer l'ampliació”, ha apuntat Baños.

L'objectiu d'esta actuació és “cobrir la necessitat d'augmentar les especialitats que es presten en la nostra ciutat, perquè moltíssima gent de la Vall d'Uixó i de la comarca han de desplaçar-se a Vila-real o Castelló a rebre consulta”. “Tenim 32.000 habitants i som capital de la comarca i mereixem aquesta infraestructura per a millorar l'atenció sanitària i la qualitat de vida”, ha afegit.

PREVENCIÓ D'INCENDIS

D'altra banda, l'alcaldessa ha assenyalat que la Vall d'Uixó està en nivell 3 de preemergència per risc extrem d'incendis i “en tres dies hem patit l'incendi d'una hectàrea de matoll i finques abandonades i dos conats d'incendi”, per la qual cosa ha demanat a la ciutadania “la màxima preocupació per a prevenir incendis”.

Així, ha remarcat que està prohibida la crema i que s'han precintat els paellers del Paratge de Sant Josep “perquè tota precaució és poca i hem de complir amb les recomanacions de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i amb la normativa “perquè no podem jugar amb la nostra naturalesa i les nostres muntanyes”.

En els dies en els quals estiga activada la preemergència per risc d'incendis s'augmentarà en una patrulla la Policia Rural “perquè hi haja més vigilància en el terme municipal”. Protecció Civil també es troba en retén i realitza labors de control “per a poder detectar qualsevol anomalia o conat d'incendi i actuar immediatament”.

De fet, ahir l'incendi que es va produir en la Punta d'Orleyl es va controlar ràpidament gràcies a la rapidesa amb la qual van actuar dues unitats de Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil després d'un avís del 1112, la qual cosa va fer que “el foc no fora a més i calguera lamentar danys greus”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Site developed with Drupal