25.000 euros per a instal·lar sistemes antiincendis en la Llar Sagrada Família | La Vall d'uixo

Dimecres, Juliol 5, 2017 - 18:45
25.000 euros per a instal·lar sistemes antiincendis en la Llar Sagrada Família
Este estiu s'ha adequat el pati de l'entrada amb la col·locació de pis i la instal·lació de bancs, cadires i taules per a crear un ambient més agradable

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó invertirà enguany 25.000 euros en diverses obres per a millorar la seguretat de la Llar Sagrada Família. En concret, en la cuina s'instal·larà un sistema de detecció d'incendis i es canviaran les portes i finestres per altres de protecció, i en els aseos del centre de dia es millorarà el sistema d'extracció d'aire.

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente, ha explicat que estes actuacions “aprofundeixen en el pla que vam iniciar l'any passat per a millorar la seguretat de l'edifici, que ja té els seus anys i cal adaptar-lo a la normativa actual i mantenir-lo en les millors condicions”.

Així, en l'anterior pressupost municipal ja es van destinar 60.000 euros a construir terrasses refugi perquè “en cas d'incendi o d'emergència els residents i usuaris puguen esperar amb seguretat mentre es realitza l'evacuació, ja que la majoria són persones majors amb mobilitat reduïda”, ha indicat.

Més recentment s'ha adequat el pati de l'entrada, que ha experimentat “un canvi substancial” amb la col·locació de pis i la instal·lació de més bancs (que s'han pintat) i d'una pèrgola amb taules i cadires “per a crear un ambient més agradable, perquè als residents els agrada molta aquesta zona del jardí perquè està més prop del carrer”. A més s'estudiarà ampliar este espai “perquè té molt èxit”.

En el pati inferior també s'han col·locat taules i cadires “que conviden a estar a l'aire lliure, sobretot ara a l'estiu i quan vénen visites familiars”. I és que, tal com ha expressat l'edil, encara que les condicions de l'edifici “han de ser les pròpies d'una residència de majors, no volem que semble un hospital sinó una casa més acollidora, amb espais de convivència més còmodes, amb tocs de color i vida”.

En estos dos anys de legislatura s'han escomès diverses millores, com l'adequació i pintura de les parets de les habitacions que estaven en mal estat i la instal·lació de lamparetes individuals. També s'ha pintat tot l'interior del centre i s'ha canviat tant la il·luminació interior com a exterior per a estalviar energia.

Quant a personal, l'ampliació del nombre de treballadors “ha sigut clau per a complir amb els requeriments d'Inspecció, com era retardar l'hora a la qual s'alçaven els residents”. Així mateix s'ha millorat l'atenció en recepció i s'ha introduït la rotació en els treballs que realitzen els treballadors del servei.

Llorente també ha posat de rellevància la “major proximitat en el tracte amb les famílies”, ja que s'ha obert la participació. Una de les més destacades és la creació d'una comissió per a decidir els menús dels residents, baix la supervisió i validació del metge de la Llar Sagrada Família. Açò ha permès que “alguns dies hi haja més d'un menú per a triar i oferir més varietat d'opcions en els menjars i sopars”.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Site developed with Drupal